Aderarea Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen nu se va afla pe agenda JAI din decembrie, dar va fi discutata in luna ianuarie.

„Am spus foarte clar in discutia noastra din COREPER (Comitetul Reprezentantilor Permanenti ai statelor membre UE) ca Bulgaria si Romania si-au facut temele cu succes. Intelegeti ca exista anumite considerente politice care nu ne permit sa avem acum subiectul pe agenda si cred ca acest lucru a fost acceptat de toate partile. Nu am vrut sa otravim atmosfera. Dar toata lumea a recunoscut ca Bulgaria si Romania si-au incheiat munca preparatorie necesara pentru asta si speram ca in ianuarie vom fi capabili sa abordam chestiunea”, au declarat oficialii, potrivit evz.

Viitoarea reuniune formala a Consiliului JAI va avea loc in luna martie a anului viitor, in timpul preseditniei irlandeze a Consiliului UE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.