Presedintia ucrainiana a anuntat luni demisia premierului Mykola Azarov, precizand ca acesta antreneaza plecarea intregului guvern.

"Presedintele Viktor Ianukovici a acceptat demisia premierului Mykola Azarov, satisfacand cererea acestuia", a precizat serviciul de presa al presedintiei, care a adaugat ca, potrivit legilor ucrainene, plecarea primului ministru antreneaza demisia intregului guvern, scrie HotNews.

Azarov si-a prezentat demisia motivand-o prin alegerea sa ca deputat in urma alegerilor legislative de la sfarsitul lui octombrie, potrivit unui comunicat emis de presedintie.

El a ocupat primul loc pe lista Partidului Regiunilor al presedintelui Ianukovici. Un numar de ministri au fost alesi, de asemenea, in Parlament, tot in cadrul acestui scrutin
, potrivit MEDIAFAX.

Seful statului a insarcinat Guvernul cu gestionarea afacerilor curente, pana la nominalizarea unor succesori.

Azarov, un apropiat loial presedintelui, conducea Guvernul de la alegerea lui Ianukovici in functia de presedinte, la inceputul lui 2010.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.