Intreruperea de catre regimul Bashar Al-Assad a telecomunicatiilor in Siria este parte a unui "razboi psihologic", acuza opozitia siriana.

"Internetul a reinceput sa functioneze sambata in toate zonele in care fusese oprit", afirma Alexia Jade, purtatoarea de cuvant a organizatiei de opozitie Damascus Media Office, sugerand ca intreruperea telecomunicatiilor pare a fi parte a unui "razboi psihologic".

Expertii cred ca regimul intensifica eforturile de reprimare a opozitiei prin blocarea fluxurilor de informatie si prin izolarea tarii.

"Totul pare sa fi revenit la normal, dar este imposibil de spus daca nu au fost instalate sisteme de supraveghere", afirma Matthew Prince, presedintele companiei CloudFlare, specializata in siguranta cibernetica.

Ministerul sirian al Informatiilor a atribuit intreruperea Internetului si liniilor de telefonie mobila "teroristilor", o referire la fortele opozitiei.

"Regimul stie ca Internetul este principalul mijloc de informare. Intreruperea Internetului inseamna blocarea transmiterii informatiilor despre revolutie", insista Alexia Jade, potrivit MEDIAFAX.

Protestele reprimate violent si confruntarile armate intre fortele opozitiei si serviciile de securitate subordonate regimului Bashar Al-Assad dureaza din martie 2011 in Siria, bilantul victimelor fiind, potrivit unor organizatii, de peste 42.000 de morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.