Israelul a criticat vehement acordarea, de catre ONU, a statutului de stat observator Palestinei, scrie MEDIAFAX.

Reactiile politicienilor si analistilor israelieni sunt polarizate in functie de liniile ideologice stabilite in campania premergatoare alegerilor legislative din 22 ianuarie.

Cotidianul Israel Hayom, apropiat de premierul Benjamin Netanyahu, titreaza pe prima pagina: "Natiunile Unite recompenseaza terorismul".

Vicepremierul Sylvan Shalom a avertizat chiar ca va recurge la sanctiuni dupa decizia Adunarii Generale ONU de conferire a statutului de stat observator Palestinei.

"Mahmoud Abbas nu a ramas fidel angajamentelor asumate de predecesorul sau, Yasser Arafat, prin Acordurile de la Oslo (1993), care interziceau initiativele unilaterale. Incalcarea acestor acorduri ofera si Israelului dreptul la initiative unilaterale precum aplicarea suveranitatii israeliene in teritorii", a avertizat Shalom.

Chiar daca o astfel de initiativa este improbabila, Israelul ar putea bloca sistemul de colectare a taxelor in numele Autoritatii Palestiniene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.