Economist Intelligence Unit (EIU) a publicat topul tarilor in care este bine sa te nasti. In clasificare sunt incluse 80 de state. Romania se afla pe locul 56.

Topul EIU incearca sa determine ce state ofera cele mai bune sanse pentru o viata lunga, sanatoasa si prospera. Studiul analizeaza mai multi factori, printre care: gradul de fericire al populatiei, criminalitatea, increderea in institutiile statului, geografia, statistici demgorafice, economia, etc.

Analiza cuprinde si previziuni si pronosticuri, deoarece situatia unui stat se poate schimba in viitorul apropiat. Pentru acest top, EIU s-a uitat mai ales la prognozele pentru anul 2030, an in care copiii nascuti in 2013 vor fi ajuns deja la adolescenta.

Dupa compilarea datelor, EIU a stabilit ca Elvetia este cel mai bun stat din lume pentru nou-nascuti, cu Australia pe locul 2.
Urmeaza tarile scandinave (Norvegia, Suedia, Danemarca) si apoi Singapore, Noua Zeelanda, Olanda, Canada si Hong Kong. Statele Unite ale Americii ocupa pozitia 16.

Romania s-a pozitionat pe locul 56 in acest top, inainte de Rusia (72), India (66) si Bulgaria (61) dar dupa Ungaria (46), Turcia (51) si Grecia (34).

Sursa: The Economist


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.