Ca in fiecare an, prestigioasa revista Time a anuntat cele zece nominalizari pentru titlul de Persoana Anului.

Felix Baumgartner

Austriacul Felix Baumgartner a devenit celebru in acest an dupa ce a stabilit un nou record mondial sarind de la o inaltime de 39 kilometri, scrie Wall-Street.ro.

In cadere, Baumgartner a depasit viteza sunetului, ajungand la 1.342 km/h - cea mai mare viteza atinsa vreodata de un om fara a se folosi de o propulsie artificiala.

Barack Obama

Pe langa cursa electorala, presedintele SUA a avut de infruntat in acest an o serie intreaga de provocari si probleme: patru americani, printre care si un ambasador, au fost ucisi in Libia; razboiul de durata din Afganistan a inregistrat progrese minore; o seceta puternica a afectat partea central-vestica a SUA; o super furtuna a lovit Coasta de Est, in vreme ce economia a continuat sa scartaie, cu un somaj de 8% si o crestere modesta a PIB-ului.

In ciuda tuturor acestor probleme, Obama, in varsta de 51 de ani, a continuat sa se bucure de sustinerea populatiei, care l-a reales la alegerile de la inceputul acestei luni.

Psy

Artistul sud-coreean PSY a doborat o serie intreaga de recorduri de popularitate dupa ce a lansat in aceasta vara piesa "Gangnam Style". Clipul de pe YouTube al acestuia a depasit 820 milioane de vizualizari, ajungand astfel pe primul loc in lume.

Excentricul cantaret de hip-hop din Seul a devenit extrem de popular pe intreg globul in ciuda faptului ca piesa care l-a facut celebru este scrisa aproape in intregime in limba coreeana.

Citeste mai mult pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.