Ministrul francez de Interne Manuel Valls publica miercuri o circulara foarte asteptata cu privire la criteriile de regularizare a situatiei imigrantilor ilegali.

Circulara, care va fi prezentata in Consiliul de Ministrii, raspunde unei promisiuni de campanie a presedintelui francez Francois Hollande, si anume aceea de a defini criterii "obiective" si "clare" pentru a pune capat arbitrariului prefecturilor.

Ea nu are ca scop sa promita regularizarea in masa ca in 1981 (cand a inclus 131.000 de straini) sau 1997 (80.000), a precizat Manuel Valls in mai multe randuri. Ea va antrena "probabil, intr-o prima faza, o crestere punctuala a regularizarilor", a recunoscut el.

In privinta duratei, obiectivul este de a ramane la media ultimilor ani, respectiv la aproximativ 30.000 de dosare aprobate pe an, potrivit anturajului ministrului, care estimeaza la aproximativ 350.000 numarul persoanelor aflate ilegal in Franta, scrie MEDIAFAX.

Anuntata pentru septembrie, circulara a trenat, pe masura ce intalnirile cu asociatiile si partenerii sociali s-au multiplicat. Textul a facut ulterior obiectul unei consultari cu seful Guvernului Jean-Marc Ayrault si presedintia, foarte atenta la continut.

Versiunea finala, comunicata AFP, prevede in special sa ofere titlu de sejur parintilor prezenti de cel putin cinci ani in Franta si care au un copil scolarizat de cel putin trei ani


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.