Un incendiu declansat intr-o fabrica situata in apropierea capitalei Bangladeshului, Dacca, a provocat moartea a cel putin 121 de persoane, au anuntat duminica pompierii, citati de AFP.

Incendiul s-a declansat sambata noaptea si sute de muncitori au ramas blocati la etajele superioare ale cladirii. Acesta era controlat duminica dimineata, dupa patru ore de lupta cu flacarile, potrivit pompierilor.

"Am gasit 112 cadavre duminica dimineata", a declarat pentru AFP unul dintre oficialii serviciilor de pompieri, generalul de brigada Abu Nayeem Mohammad Shahidullah.

Potrivit MEDIAFAX, noua cadavre au fost descoperite in timpul noptii. Bilantul provizoriu, duminica dimineata, era de 121 de victime.

"Am gasit cadavre la diferite etaje ale cladirii", a adaugat oficialul citat.

Cauzele incendiului care a afectat fabrica Tazreen Fashion, situata la circa 30 de kilometri nord de Dacca, nu sunt cunoscute pentru moment. Multe fabrici de textile din Bangladesh, unde sunt confectionate haine destinate exportului catre tarile occidentale, sunt insa echipate cu circuite electrice defectuoase.

La jumatatea lui septembrie, un incendiu produs intr-o fabrica de textile din Karachi, capitala economica a Pakistanului, a provocat moartea a aproximativ 300 de muncitori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.