Comisia parlamentului italian care se ocupa de studierea documentelor evacuate din URSS de fostul agent KGB, Vasili Mitrohin, si care in momentul de fata pregateste un raport final a descoperit date senzationale din asa-numitul "caz Moro". "Am gasit mai multe fapte uluitoare in aceasta afacere", declara presedintele comisiei Mitrohin, Paolo Guzzanti.

Printre altele, el a relatat nu doar despre implicarea KGB in respectivul caz, dar si a actualului lider al opozitiei italiene, Romano Prodi, care in 1971 era profesor de politica industriala la Universitatea din Bologna, iar in perioada noiembrie 1978 - martie 1979 a ocupat functia de ministru al industriilor. Nu este exclus, scria ieri cotidianul "La Stampa", ca noile dezvaluiri sa arunce o lumina sumbra asupra reputatiei fostului sef al Comisiei europene si care intentioneaza sa-si inainteze candidatura pentru functia de prim-ministru al tarii, dupa alegerile parlamentare stabilite pentru 9 aprilie 2006.

Ex-premier, Aldo Moro a fost rapit si ucis in 1978 de teroristii organizatiei extremiste "Brigazile rosii". Dupa cum a explicat Guzzanti, Moro a fost tinut ostatic intr-un loc necunoscut, dar stiut de multi. "Profesorul Prodi era la curent cu locul detentiei, stia ca el se afla pe strada Gradoli, in Roma. Dar a spus doar Gradoli, fara a preciza si strada, pentru ca lumea sa creada ca este vorba despre localitatea Gradoli". Aparent un fleac, dar pe fond electoral, intreaga poveste poate avea consecinte nefaste pentru cariera lui Prodi, nota "La Stampa". Este evident, adauga aceeasi publicatie, ca readucerea in atentia publica a acestui subiect sensibil pentru societate inseamna a-l folosi in scopuri strict politice.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.