Uniunea Europeana (UE) a confirmat joi nominalizarea luxemburghezului Yves Mersch intr-un post de director la Banca Centrala Europeana (BCE), in pofida unor critici din partea Parlamentului European (PE).

"Consiliul European l-a nominalizat in mod oficial pe Yves Mersch in conducerea BCE", a anuntat presedintele Herman Van Rompuy intr-un mesaj postat pe contul sau de Twitter.

Decizia a fost luata cu o majoritate calificata la inceputul summitului liderilor europeni, la Bruxelles.

Aceasta nominalizare era asteptata, deoarece Mersch era singurul candidat la postul de la BCE, iar Consiliul European intentiona sa ignore avizul PE, care a respins aceasta nominalizare in urma unui vot consultativ, scrie MEDIAFAX.

"BCE s-a dotat cu un membru la conducerea sa fara un mandat democratic. Liderii europeni au transmis un semnal clar cu privire la ceea ce gandesc ei despre procesul democratic", a reactionat Sharon Bowles, presedinta Comisiei pentru Afaceri Economice in cadrul PE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.