Miscarea islamista Hamas, aflata la putere in Fasia Gaza, a temperat marti seara zvonuri cu privire la iminenta unui armistitiu cu Israelul, subliniind ca acesta va putea fi anuntat doar de catre Egipt.

O serie de oficiali egipteni au declarat, in acelasi timp, ca asteapta un raspuns israelian la o propunere de acord din partea Egiptului.

O intalnire a avut loc intre seful serviciilor egiptene de informatii Rafat Chehata, "o delegatie Hamas condusa de catre Khaled Meshaal si o delegatie a Jihadului Islamic condusa de catre Ramadan Shallah, dar s-a incheiat fara sa se ajunga la un acord cu privire la armistitiu", a declarat pentru AFP o sursa apropiata negocierilor de la Cairo.

"Nu s-a obtinut un acord, deoarece Israelul nu a raspuns pozitiv propunerii egiptene", a adaugat sursa citata.

"Miscarile palestiniene vor un acord privind un armistitiu complet, iar acesta este lucrul pe care Hamas si Jihadul Islamic l-au transmis oficialilor egipteni, in timp ce Israelul vrea un armistitiu in schimbul unei incetari a focului, fara anularea blocadei" impuse Fasiei Gaza, a adaugat aceasta sursa, scrie MEDIAFAX.

"Hamas si Jihadul Islamic au transmis egiptenilor ca nu se grabesc si ca Israelul este cel care a solicitat Egiptului un armistitiu", a subliniat aceeasi sursa.

"Hamas afirma ca nu a primit, pana in prezent, raspunsul Israelului si a cerut presei sa nu se precipite. Presedintia egipteana este cea care va anunta un armistitiu, in cazul in care se incheie un acord, iar miscarea indeamna rezistenta sa continue sa riposteze crimelor israeliene", a continuat sursa citata.

Hillary Clinton afirma ca angajamentul SUA fata de securitatea Israelului este "solid ca piatra"

"Angajamentul american pentru securitatea Israelului este la fel de solid ca piatra si de neclintit. Aceasta deoarece cred ca este esential sa suscitam calmarea situatiei din Gaza", a afirmat Clinton in timpul unei scurte conferinte de presa.

Citeste si:
Hilarry Clinton, atac la Bernie Sanders: "N-a realizat nimic"
Hilarry Clinton, atac la...

"In urmatoarele zile, Statele Unite vor lucra cu partenerii lor aici in Israel si in regiune pentru a promova securitatea Israelului, ameliora conditiile de viata ale populatiei din Gaza si pentru a inainta catre o pace globala pentru toti oamenii din regiune", a adaugat Clinton.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.