Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, a exprimat luni, intr-o intrevedere de ramas bun cu ministrul de Externe, Titus Corlatean, convingerea ca parteneriatul strategic cu Romania va continua sa se dezvolte in parametrii deja agreati.

Ambasadorul american a exprimat "convingerea ca Parteneriatul Strategic bilateral va continua sa se dezvolte, in parametrii deja agreati si ca Romania va ramane un partener privilegiat si de incredere, stabil si predictibil, al SUA in regiune", evidentiaza comunicatul MAE, potrivit MEDIAFAX.

Gitenstein a asigurat si in privinta angajamentului sau personal "fata de Romania si fata de Parteneriatul Strategic romano-american, aratand ca va sprijini, si in viitor, eforturile comune de aprofundare a cooperarii, pe toate dimensiunile acestuia".

Potrivit MAE, ministrul Corlatean i-a facut lui Gitenstein "o scurta prezentare pe tema evolutiilor interne, inclusiv a celor legate de procesul electoral". Seful diplomatiei "a subliniat angajamentul Guvernului pentru a asigura desfasurarea in conditii de transparenta a acestuia, cu respectarea principiilor democratice si a statului de drept".

In acest context, Corlatean a exprimat si "speranta ca optiunea electoratului roman din 9 decembrie 2012 sa fie respectata de catre toti actorii politici din Romania".

Cei doi oficiali au mai discutat despre programul Visa Waiver, cooperarea economica, precum si evolutiile din Orientul Mijlociu.

Corlatean a exprimat apreciere pentru contributia de ansamblu a ambasadorului Gitenstein la consolidarea si extinderea Parteneriatului Strategic bilateral si i-a inmanat oficialului american medalia aniversara "150 de ani de diplomatie romaneasca", se mai arata in comunicat.

Ambasadorul Mark Gitenstein si-a prezentat scrisorile de acreditare la 2 septembrie 2009 si isi va incheia misiunea in Romania la 14 decembrie 2012.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.