Sute de case considerate un pericol la adresa securitatii publice urmeaza sa fie demolate complet la New York, dupa ce au fost afectate la sfarsitul lui octombrie de uraganul Sandy, in cadrul unei operatiuni de o amploare "fara precedent".

Aproximativ 200 de case aflate in cartierele cele mai afectate de uraganul Sandy - Staten Island, Queens si Brooklyn - vor fi demolate in saptamanile sau lunile viitoare, pe langa alte aproximativ 200 de case deja distruse partial sau total de incendii, rafale de vant sau inundatii.

Departamentul pentru Constructii din New York urmeaza sa se pronunte si in legatura cu alte aproximativ 500 de structuri avariate, dintre care unele ar putea sa fie, de asemenea, demolate, a declarat pentru New York Times Robert LiMandri, un oficial din cadrul acestui departament.

"Nu ne-am mai confruntat de mult cu ceva de aceasta amploare", a declarat LiMandri pentru cotidian, intr-un interviu publicat in editia de duminica. "Este fara precedent", a apreciat el. Nicio decizie nu a fost luata, pana acum, cu privire la reconstructia acestor cartiere dur afectate, un subiect care suscita o dezbatere aprinsa, scrie MEDIAFAX.

Casele care vor fi demolate sunt, majoritatea, case individuale, in care locuiesc de obicei cate doua familii, in cartiere modeste, sau case care se transmit uneori de la o generatie la alta. Unele familii s-au refugiat din calea uraganului si nu au putut sa fie contactate.

"Nu este usor, din cauza tuturor persoanelor deplasate. Vom face tot ceea ce se poate, insa este posibil sa fim nevoiti sa mergem mai departe, in cazul in care nu le vom putea gasi", a adaugat LiMandri.

Lucrari de demolare au inceput deja in cartierul Rockaways, a constatat AFP. Un intreg lot de case, foarte avariate de un incendiu izbucnit in timpul uraganului Sandy, a fost demolat cu ajutorul unor buldozere, saptamana trecuta, pe Rockaway Beach boulevard, la intersectia cu Beach 120 Street.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.