Artileria israeliana a executat tiruri in directia teritoriului sirian duminica dimineata, ripostand unor tiruri care au atins un vehicul militar israelian, fara sa raneasca pe cineva.

"Au fost executate tiruri impotriva unor militari in partea centrala a (Platoului) Golan", a declarat pentru AFP purtatoarea de cuvant citata, precizand ca aceste tiruri au atins "un vehicul". "Militarii au ripostat cu focuri de artilerie catre locul de unde proveneau tirurile. Tinta a fost atinsa", a precizat ea, fara sa ofere alte detalii.

Acesta este primul schimb de tiruri intre israelieni si sirieni, dupa o saptamana marcata de numeroase incidente in aceasta zona, scrie MEDIAFAX.

Duminica trecuta, armata israeliana a avertizat Siria dupa ce un obuz de mortier sirian a cazut in partea ocupata de Israel a Platoului Golan, primul incident de acest tip in ultimii 40 de ani.

A doua zi, militari israelieni ripostau unui nou tir de mortier, lansand obuze de tanc spre locul de unde s-a tras, potrivit armatei israeliene, care a anuntat ca a "depus plangere la fortele ONU din zona".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.