Atasatul militar de la Ambasada Romaniei la Chisinau a fost prins baut la volan de un echipaj al Politiei Rutiere.

Potrivit publika.md, colonelul Danicu Tanasa a fost prins, in noaptea de sambata spre duminica, in stare de ebrietate la volan.

Diplomatul a recunoscut ca a consumat bauturi tari. In urma examinarii, s-a constatat ca alcooltesterul a inregistrat 0.52 promile de alcool in aerul expirat de Tanasa, fata de limita legala de 0.15.

Masina diplomatului a fost preluata de reprezentantii Ambasadei, chemati al fata locului de Politie.

Ministrul Apararii, Corneliu Dobritoiu, a declarat, duminica dimineata, intr-o interventie la Realitatea TV, ca atasatul militar a fost retras de la post si ca urmeaza o ancheta pentru a se stabili ce s-a intamplat.

Dobritoiu a spus ca atasatul militar se supune legislatiei romanesti, ca acesta a avut o activitate indelungata in domeniu si ca astfel trebuie stabilit cu exactitate ce s-a intamplat.

Ministrul a spus ca estimeaza ca ancheta va dura aproximativ o saptamana.

Colonelul a fost prins in stare de ebrietat in cadrul operatiunii "Noptile Albe", desfasurata de Politia Rutiera din Republica Moldova.

Sursa video: Publika.md


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.