Israelul il someaza pe presedintele Siriei, Bashar Al-Assad, sa evite tirurile cu obuze in zona Platoului Golan, statul evreu avertizand ca este pregatit sa se apere.

Avertismentul intervine in contextul in care mai multe obuze de mortiera au fost lansate in ultimele zile din Siria spre Podisul Golan, o zona aflata sub controlul Israelului din anul 1967. Armata israeliana a stabilit ca obuzele nu au fost lansate intentionat, ci au ajuns eronat pe teritoriul israelian, in cadrul confruntarilor armate dintre fortele opozitiei siriene si trupele subordonate regimului Al-Assad.

"Consideram ca regimul de la Damasc este responsabil de ceea ce se intampla de-a lungul frontierei", a atras atentia vicepremierul israelian Moshe Ya'alon, scrie MEDIAFAX.

"In cazul in care conflictul din Siria se va extinde in directia noastra, vom sti cum sa aparam cetatenii statului Israel si suveranitatea israeliana", a adaugat oficialul israelian.

Israelul a anexat oficial Inaltimile Golan in anul 1981, desi decizia nu este recunoscuta la nivel international. Siria insista ca teritoriul strategic ii apartine si a negociat situatia cu statul evreu. Desi cele doua state au semnat un acord privind demilitarizarea zonelor de frontiera, practic sunt in razboi in continuare, pentru ca nu exista niciun acord de pace.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.