Presedintele parlamentului ungar, Szili Katalin, a adresat o scrisoare institutiilor europene prin care le cere acestora sa faca pasi pentru conturarea unor principii care sa fie luate in considerare in momentul in care in statele membre vor fi infaptuite diverse forme de autonomie.

Potrivit postului national de radio din Ungaria, sefa legislativului a mai precizat ca, in pofida faptului ca alcatuirea reglementarilor referitoare la minoritati face parte din sfera de atributii a statelor membre, drepturile comunitatilor respective - avand in vedere ca acestea sunt valori europene importante - fac parte si dintr-o dimensiune mai extinsa, europeana. Szili Katalin a mai precizat ca UE ar trebui sa faca tot ce ii sta in putere pentru ca aceste valori sa devina valabile, deoarece ele ar contribui la stabilitatea si securitatea continentului.

In alta ordine de idei, comisarul european pentru afaceri economice si monetare, Joaquin Almunia, a atras atentia asupra faptului ca Ungaria este singurul stat membru care are un deficit bugetar excesiv, dar care nu respecta recomandarile UE in domeniu. "Avem probleme cu Ungaria", a precizat oficialul comunitar citat de Reuters, adaugand ca Bruxelles-ul va trebui sa avanseze pentru a treia oara Budapestei observatii, deoarece pana acum nu s-a tinut cont de ele. Almunia a mai precizat ca celelalte state membre al caror deficit bugetar depaseste limita de 3% din PIB iau masuri pentru corectarea exceselor. Potrivit Associated Press, in momentul in care UE a transmis pentru a doua oara recomandari Ungariei, ministrii de finante ai Uniunii analizau posibilitatea ca Budapestei sa nu ii mai fie permis accesul la anumite fonduri comunitare.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.