Anders Behring Breivik, condamnat pentru uciderea a 77 de oameni la 22 iulie 2011 in Norvegia, s-a plans de conditiile de detentie.

Extremistul de dreapta in varsta de 33 de ani a trimis o scrisoare autoritatilor penitenciare in care critica regimul de detentie de inalta securitate la care este supus de mai mult de un an, dar si restrictiile legate de corespondenta sa, relateaza romanialibera.ro.

Potrivit avocatului Tord Jordet, clientul sau este practic privat de acces la computerul care i-a fost furnizat - si care nu are conectare la internet -, iar mesajele care ii sunt trimise si cele pe care le trimite sunt cenzurate daca abordeaza o tema politica.

"Libertatea sa de exprimare este de asemenea incalcata. A fi privat astfel de libertatea de exprimare este contrar Constitutiei si drepturilor omului. Un asemenea tratament in inchisoare nu este uman", a insistat avocatul.

Anders Behring Breivik, condamnat la 24 august a.c. la 21 de ani de inchisoare, pedeapsa maxima, dar care mai poate fi prelungita la final, urmeaza sa-si petreaca perioada de detentie la centrul penitenciar de la Ila, in apropiere de Oslo. Teoretic, pe langa celula lui individuala, mai dispune de alte doua celule, una pentru exercitii fizice si una care serveste drept 'birou' si unde este computerul.

Citeste si:
[VIDEO] Verdict final: 21 de ani de inchisoare pentru Anders Breivik


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.