Fratele presedintelui Parlamentului sirian Jihad al-Laham a fost asasinat la Damasc, a anuntat marti televiziunea oficiala siriana, fara sa precizeze care au fost circumstantele.

"Teroristii l-au asasinat pe doctorul Mohammad al-Laham, fratele presedintelui Consiliului Poporului (Parlament) in cartierul Midane", la Damasc, a precizat postul de televiziune, adaugand ca acest asasinat face parte dintre cele ale unor oficiali care "au un rol national".

In terminologia regimului sirian, cuvantul "terorist" se refera la opozanti si rebeli angajati in lupta impotriva puterii de la Damasc.

In ultimele ore s-au dat lupte violente intre rebeli si soldati in mai multe cartiere din Damasc, unde bombardamentele au facut ravagii, in special in sud, numerosi locuitori fugind, potrivit activistilor si Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), care se bazeaza pe o ampla retea de militanti din tara, scrie MEDIAFAX.

"In ultimele 48 de ore, lupte foarte violente intre armata siriana si bandele armate s-au desfasurat la Damasc, in cursul acestora fiind utilizate tot felul de arme", a scris marti cotidianul al-Watan, apropiat regimului lui Bashar al-Assad.

Potrivit cotidianului, care citeaza surse din domeniul securitatii, "peste 120 de teroristi au fost ucisi de armata siriana, fara a fi inregistrate mari pierderi in randurile armatei".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.