Barack Obama si Mitt Romney si-au continuat campaniile, duminica, intr-un ritm alert cu doua zile inainte de alegerile prezidentiale.

Cu doua zile inainte de vot, sondajele nationale arata o cursa de final stransa intre presedintele democrat in exercitiu si fostul guvernator al statului Massachusetts (nord-est).

Un sondaj publicat duminica seara de catre Wall Street Journal si NBC News il crediteaza cu 48% intentii de vot pe Barack Obama si cu 47% pe Mitt Romney, cei doi fiind aproape la egalitate, daca se tine cont de marja de eroare de 2,55%.

Un alt sondaj realizat pentru USA Today de catre institutul Gallup in statele-cheie ii situeaza pe cei doi candidati la egalitate, cu 48% fiecare. Un sondaj precedent publicat duminica de ABC News/Washington Post ii plasa pe ambii candidati la egalitate, fiecare avand 48 la suta intentii de vot, scrie MEDIAFAX.

Dar, cu toate acestea, cu doua zile inainte de alegeri, presedintele in exercitiu pare mai bine plasat, tinand cont de superioritatea pe care i-o acorda sondajele in cele zece state-cheie, decisive pentru rezultatul final al alegerilor prezidentiale. Presedintele este ales in urma unui sufragiu universal indirect si trebuie sa stranga o majoritate de 270 de mari electori (din 538) pentru a fi ales.

Duminica dimineata, pe postul de televiziune ABC, consilierul politic al lui Obama, David Plouffe, a admis ca era vorba de o cursa "foarte stransa", dar a subliniat ca presedintele pastreaza "un avans important" in statele-cheie.

"Votul anticipat a mers foarte bine pentru noi. Credem ca vom termina cu un elan puternic in favoarea noastra (...) Sunt increzator ca va fi reales", a spus el.

"Doua zile! Doua zile si incepem munca!", a declarat la randul sau Mitt Romney la Des Moines, in Iowa (centru-nord).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.