Uraganele si inundatiile vor deveni fenomene obisnuite pentru orasul care nu doarme niciodata, conform meteorologilor.

Potrivit unui articol din Elite Daily, printre evenimentele cu care se vor confrunta newyorkezii se numara:

Cresterea nivelului marii: in anul 2020 nivelul marii va creste cu pana la 12 cm, iar in anul 2080 se va ajunge pana la o crestere de 58 cm.

Uragane frecvente precum Sandy: in prezent, un uragan de intensitatea lui Sandy are loc o data la 100 de ani. Insa in jurul anului 2080 frecventa acestor fenomene extreme ar putea ajunge la un uragan o data la 15-30 de ani.

Inundatii catastrofale ca urmare a cresterii nivelului marii. Anumite zone din Brooklyn ar putea sa dispara complet sub apa.

Valuri de canicula: vor fi produse de topirea calotei glaciare. In prezent, in New York au loc anual 2 valuri de caldura tropicala, insa in 2020 ar putea sa apara chiar si 4 valuri anual, numarul lor urmand sa se dubleze din nou pana in 2080. Iar durata unul val de canicula ar putea creste de la 14 zile in prezent pana la 37-64 de zile, cu temperaturi de peste 35 de grade Celsius.

Ploi torentiale si secete tot mai frecvente.

Citeste si: SUA vs. Uraganul Sandy: Ciocnirea "marilor puteri" ale lumii


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.