Presedintele rus Vladimir Putin, care are o imagine de om puternic si sportiv, a fost nevoit sa-si amane vizitele in strainatate prevazute in octombrie si noiembrie, din cauza unei probleme de sanatate, a relatat joi cotidianul rus Vedomosti.

Problema este legata de o "veche leziune" la coloana vertebrala, "care s-a agravat dupa un zbor al lui Putin cu deltaplanul" in Siberia, la inceputul lunii septembrie, au declarat surse apropiate de Kremlin citate de cotidian.

"Presedintele urmeaza in prezent un tratament profilactic, iar medicii i-au recomandat sa renunte la toate zborurile care nu sunt bune pentru coloana sa vertebrala", scrie Vedomosti citand una dintre aceste surse.

Astfel, Putin si-a anulat in octombrie o calatorie in Siberia unde trebuia sa inaugureze un important zacamant de gaz, Bovanenkovskoie, in peninsula Iamal, potrivit unui responsabil al societatii citat de publicatia amintita.

De la inceputul lunii octombrie, Putin a facut, de asemenea, o "pauza in privinta vizitelor sale in strainatate", subliniaza Vedomosti.

Un summit regional al CSI (fosta URSS, mai putin tarile baltice si Georgia) prevazut initial pentru 1-2 noiembrie in Turkmenistan a fost amanat pentru 5 decembrie, motivul oficial fiind reprezentat de agenda incarcata a presedintilor tarilor participante, printre care Vladimir Putin, scrie MEDIAFAX.

Vizitele presedintelui rus in Bulgaria, India si Turcia, prevazute pentru luna noiembrie, au fost amanate pentru decembrie, potrivit presei locale, aminteste Vedomosti.

Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al lui Vladimir Putin, a confirmat ca presedintele are o usoara leziune de natura sportiva, dupa ce puternicul om al Rusiei a venit schiopatand l
a un summit al tarilor din Asia-Pacific la Vladivostok (Extremul Orient rus), in septembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.