Site-ul postului public de radio Vocea Rusiei vorbeste despre faptul ca scutul american antiracheta va transforma Romania intr-o tinta prioritara pentru rachetele nucleare rusesti.

"Ideea ca mult doritele elemente ale apararii antiracheta reprezinta un motiv de a transforma Romania in tinta prioritara pentru rachetele nucleare rusesti ori nu ajunge la creierele spalate bine de propaganda americana, ori din ea sunt extrase cu succes povestile ca scutul antiracheta protejeaza inclusiv Romania. Desi orice specialist competent intelege ca scutul antiracheta ii protejeaza tocmai pe americani", spune jurnalistul Valentin Mandrasescu, conform realitatea.net.

Scutul antiracheta, problematic pentru Europa si Rusia

Potrivit jurnalistului, actuala elita romaneasca este „produsul” politicii est-europene a presedintelui Bush care doreste infrangerea lui Obama.

Mandrasescu mai spune ca sustinatorii guvernului lui Ponta sufera de “sindromul cautarii tarului cel bun”, iar acest tar este cautat tocmai la Casa Alba. Faptul ca unii oficiali din Departamentul de Stat american care l-au sustinut pe Basescu au aruncat la gunoi cele 7,4 milioane de voturi ale alegatorilor romani care au votat pentru demiterea lui a avut efectul unei treziri la realitate insa multi au decis sa creada in continuare ca “America are dreptate chiar si atunci cand greseste”.

Baza aeriana de la Deveselu va gazdui 24 de interceptori terestri (rachete de interceptare Standard Missile 3 tip Block 1B) care vor deveni operationali in 2015 si vor proteja Roamnia de eventualele atacuri cu rachete balistice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.