Statele Unite inregistreaza in prezent 356 de cazuri de meningita fungica, intre care 28 de decese, cauzate de injectii cu steroizi contaminati si alte doua medicamente, potrivit ultimului calcul publicat marti de autoritatile sanitare.

Bilantul precedent, publicat vineri, numara 331 de persoane contaminate, intre care 25 decedate. Pe de alta parte, sapte persoane au fost declarate bolnave de meningita dupa ce au primit injectii in articulatii.

Joi, Agentia americana pentru Alimente si Medicamente (FDA) a confirmat ca acest tip de meningita rar si netransmisibil rezulta dintr-o ciuperca parazita descoperita in injectiile cu steroizi produse de compania New England Compounding Center (NECC), precum si in alte doua produse ale acesteia.

Probabil mai mult de 14.000 de persoane din 23 de state au primit injectii cu steroizi, a avertizat FDA. Majoritatea acestor persoane au fost contactate de catre autoritatile sanitare, scrie MEDIAFAX.

Injectiile epidurale cu steroizi sunt destinate tratarii durerilor de spate provocate in special de hernii de disc sau dureri articulare.

Simptomele generale de meningita apar intr-un interval de una pana la patru saptamani dupa injectie, dar sunt si cazuri in care ar putea aparea dupa mai multe luni, potrivit autoritatilor sanitare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.