Uraganul Sandy a provocat moartea a cel putin 18 persoane la New York, a declarat mati seara pimarul orasului Michael Bloomberg in cadrul unei conferinte de presa.

Metroul, scolile si parcurile publice raman inchise miercuri. Doar autobuzele au inceput sa circule partial marti seara si cu siguranta nu vor putea face fata numarului de navetisti care vor dori sa ajunga la serviciu in Manhattan, miercuri dimineata. Pentru moment nu se stie cand va putea fi repus in functiune metroul, atat timp cat exista inca tuneluri si statii sub apa.

[UPDATE] Obama a decretat stare de CATASTROFA MAJORA in New York

"Este o catastrofa de proportii aproape biblice", a declarat dr. Michael Horodniceanu, directorul diviziei de Constructii si Investitii a Companiei de Metrou MTA.

Deocamdata nici macar nu au putut fi evaluate toate distrugerile cauzate de apa care a inundat liniile de metrou, repunerea in functiune ar putea dura zile, sau chiar saptamani. Tunelul Battery City care scurteaza distanta intre Manhattan si Brooklyn pentru traficul rutier a fost inundat si este plin ochi de apa. Si linia de cale ferata care face legatura cu New Jersey - PATH, a fost scoasa din uz pentru o perioada nedeterminata, scrie MEDIAFAX.



Curentul electric, caldura si apa calda nu au fost restabilite decat partial in zonele afectate, la sud de Times Square si se estimeaza ca nu vor putea fi repuse in functiune in totalitate nici miercuri. Inclusiv cladirea Consulatului Romaniei la New York, situata pe Strada 38 nu avea curent marti.

[FOTO] New York a INTEPENIT de frica: Circulatia mijloacelor de transport, oprita

Desi vantul si ploaia au incetat, marti seara existau inca intersectii nesemnalizate cu trafic intens. Sute de masini au fost inundate luni noaptea, in zonele joase din Brooklyn si Manhattan, apa scotandu-le din functiune. De asemenea, exista inca subsoluri inundate si pericol de electrocutare in cladiri din Manhattan.

Primarul Michael Bloomberg a anuntat marti seara ca 18 persoane si-au piedut viata in cele cinci districte ale Municipalitatii New York din cauza uraganului, aproximativ 7.000 de copaci au fost dezradacinati sau partial distrusi. Un numar de 240.000 de consumatori erau in continuare fara curent electric marti dupa-amiaza, potrivit companiei de electricitate Coned.

"Efective de politie sporite vor fi prezente in zonele fara curent"
, a spus primarul.

Citeste si:
Chiriașii au făcut dezastru în garsoniera lui Dorian Popa: „S-ar...
Chiriașii au făcut dezastru...

De asemenea, cateva mii de persoane erau inca in adaposturile deschise de primarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.