Numarul mare de persoane care si-au pierdut viata se datoreaza copacilor cazuti.

Mai mult de 8,2 milioane de oameni de-a lungul Coastei de Est au ramas marti fara curent electric. Liniile aeriene au anulat 15.000 de zboruri din lumea intreaga, si vor trece mai multe zile pana cand toate vor fi replanificate, scrie huffingtonpost.com.

La ora redactarii acestei stiri, numarul mortilor a urcat la 40.

"Suntem in mijlocul operatiunilor de cautare si salvare. Echipele noastre se misca cat de repede pot. Devastarea din zona Jersey Shore este mult mai grava decat orice am vazut pana acum. Costurile furtunii sunt dincolo de calcule in acest punct", a declarat Guvernatorul Chris Christie.

Presedintele Barack Obama si-a anulat campania electorala pentru a treia zi la rand, in vreme ce Mitt Romney a promis ca-si va transforma un raliu politic in Ohio intr-un "efort de sustinere a comunitatii".

In urma lui Sandy va ramane cel mai probabil o "factura " de 20 de miliarde de dolari in materie de pagube si intre 10 si 30 de miliarde de dolari in materie de pierderi ale economiei. Altii au estimat ca Sandy reduce economia SUA cu 10 miliarde de dolari in fiecare zi.

Wall-Street este una dintre zonele cel mai greu lovite, unde un val de aproape 5 metri a maturat strazile. Marti, la ora 8 dimineata, 80% din orasul Atlantic City se afla sub ape. Sandy a adus conditii de viscol in parti ale Virginiei de Vest si in statele vecine. O furtuna de zapada in Maryland a provocat un accident in lant pe autostrada Interstate 68.

Presedintele Barack Obama a vizitat marti sediul national al Crucii Rosii.

"Furtuna nu s-a terminat inca" a declarat presedintele cand a ajuns la sediul institutiei. Intrebat cum se va proceda in cazul pagubelor lasate de uragan, Obama a sfatuit autoritatile: "afara birocratie, fara complicatii".

Citeste si:
Fostul preşedinte american, Barack Obama, a fost depistat pozitiv...
Fostul preşedinte american...

Obama a descris impactul furtunii Sandy ca fiind "devastatoare pentru natiune".

Citeste si: FURIA NATURII: Cele mai devastatoare uragane din istorie



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.