Raiduri aeriene intensive au vizat luni o zona de periferie, la nord de Damasc, unde armata lupta impotriva rebelilor in ultima zi a unui armistitiu esuat inca de la inceput.

Potrivit unei jurnaliste AFP, luni dimineata, timp de doua ore, bombardamentele erau atat de intense incat geamurile apartamentelor din centrul capitalei siriene se clatinau. Este vorba despre cele mai violente raiduri efectuate in zona capitalei de la inceputul utilizarii aviatiei, in urma cu trei luni, potrivit aceleiasi surse.

"Raidurile vizeaza ferme de la Harasta, unde se desfasoara lupte la sol", a anuntat o organizatie nonguvernamentala (ONG) cu sediul in Marea Britanie, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, care se sprijina pe o retea de activisti si surse medicale din spitale civile si militare din intreaga tara, scrie MEDIAFAX.

"Au avut loc sase raiduri in mai putin de o ora asupra unor ferme situate intre (localitatile) Erbin si Zamalka, dar si asupra unor terenuri agricole situate intre Harasta si Barze", a adaugat ONG-ul. Hasrata este o localitate situata la aproximativ zece kilometri nord-est de Damasc, iar Barze este un cartier al capitalei, tot in nord-est.

In plus, potrivit ONG-ului tiruri de artilerie vizeaza atat Duma, o localitate situata la aproximativ 13 kilometri de capitala in care au fost ucisi trei civili, cat si sate din provincia Damasc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.