Ninsorile abundente si rafalele puternice de vant au lasat fara electricitate zeci de mii de persoane in Alpii francezi in sudul Frantei. In Elvetia au provocat aproape 60 de accidente in utimele 24 de ore iar in Polonia trei persoane au murit de frig.

In Franta, in departamentele muntoase Savoie, Haute-Savoie si Isere, ramurile copacilor ingreunate de zapada au cazut rupand cablurile electrice. Si circulatia a fost ingreunata de conditiile nefavorabile ale vremii, zeci de soferi ramanand blocati in zapada pentru ca nu aveau masinile echipate cu penuri pentru zapada.

In Polonia, trei barbati au fost gasiti morti de hipotermie. Zapada a provocat perturbari ale traficului feroviar, mai ales in centrul Poloniei, unde aptroximativ 70 de mii de persoane au ramas fara curent electric in zona Varsoviei.

In Elvetia, ninsorile masive au provocat numeroase accidente, caderi de copaci si suspendari ale traficului feroviar.

La Geneva, pompierii au primit sute de apeluri de la locuitori cuprinsi de panica din cauza furtunii care s-a abatut asupra orasului, cu rafale de vant ce atingeau viteze de pana la 100 km/ora, potrivit HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.