Inca un apropiat al presedintelui George W. Bush demisioneaza in urma unui scandal.

In ultimul timp, seful Casei Albe se confrunta tot mai mult cu plecarea apropiatilor, mai mult sau mai putin fortati de imprejurari. Karl Rove, cel mai apropiat consilier politic al presedintelui Bush, si Lewis Libby, seful de cabinet al vicepresedintelui Dick Cheney, sunt numai doua dintre numele membrilor Administratiei implicati in scandaluri rasunatoare. De aceasta data, un congresman republican, prieten apropiat cu Bush, si-a dat demisia dupa ce a recunoscut, cu ochii in lacrimi, ca a primit mita in valoare de 2,4 milioane de dolari. Randy Cunningham risca 10 ani de inchisoare in cazul in care se va dovedi ca este vinovat.

"Adevarul este ca am incalcat legea, mi-am ascuns comportamentul si am facut de rusine numele institutiei in care lucrez", a declarat Cunningham, in varsta de 65 de ani. El a fost anchetat inca din 2003 in legatura cu foloase necuvenite, primite de la oameni de afaceri pentru a le facilita contracte cu Departamentul Apararii, pledand vinovat si pentru evaziune fiscala, pentru ca nu si-a depus declaratia de venit pe 2004. Procurorii au dovedit ca reprezentantul republican a folosit mita pentru a-si cumpara o casa in Washington, un yacht si un Rolls Royce.

Ancheta va continua, avand in vedere ca nu s-a stabilit inca provenienta a 1,8 milioane de dolari pe care Cunningham ii detine in mobilier, antichitati si alte obiecte de valoare sau bani, in conditiile in care salariul sau de congressman este de 160.000 de dolari. In timp ce unul dintre apropiatii sai isi face mea culpa in fata camerelor de luat vederi, Bush a promis ca se va implica mai activ in campania electorala a republicanilor pentru alegerile de la jumatatea mandatului, care sunt programate anul viitor.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.