Majoritatea turcilor se opun oricarei interventii a tarii lor in afacerile siriene in cazul unei indepartari de la putere a regimului presedintelui Bashar al-Assad.

Astfel, 51% dintre persoanele intervievate cred ca Turcia, care are o frontiera lunga cu Siria, trebuie "sa ramana impartiala fara sa favorizeze vreo parte" in criza siriana. In mod contrar, 18% dintre turcii chestionati cred ca aceasta ar trebui sa medieze intre partile aflate in conflict.

Dintre persoanele chestionate, 10% considera ca Turcia ar trebui sa trimita militari in Siria in cadrul unei forte de mentinere a pacii conduse de NATO sau ONU.

Sondajul a fost realizat de Centrul de studii si cercetare economica si politica externa Edam, pe un esantion reprezentativ de 1.500 de persoane, potrivit MEDIAFAX.

Turcia sustine rebelii care lupta impotriva regimului de la Damasc din martie 2011 si gazduieste pe teritoriul sau peste 100.000 de refugiati sirieni. Tensiunile au crescut intre cele doua tari care anterior aveau relatii bune, dupa tirurile siriene de la frontiera, soldate cu moartea a cinci civili turci, la inceputul lui octombrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.