Generalul colonel in retragere Viktor Esin, consultantul comandantului Fortelor Strategice, a anuntat ca pana la sfarsitul lui 2012 va incepe productia unei noi rachete balistice intercontinentale cu combustibil lichid de 100 de tone.

Comanda tehnica si tactica pentru dezvoltarea unei rachete balistice intercontinentale grele a fost aprobata in 2011. Racheta va fi produsa de Uzina Constructoare de Masini din Krasnoiarsk.

Potrivit directorului adjunct al Corporatiei militaroindustriale NPO Masinostroienia, Andrei Goriaev, pentru crearea unei astfel de rachete va fi nevoie de 10 ani.

Andrei Goriaev a adaugat ca termenul necesar pentru crearea rachetei este influentat de „problemele legate de gradul de noutate si gradul de continuitate a ceea ce exista in momentul de fata”, scrie realitatea.net.

Daca tara nu s-a ocupat de acest lucru timp de 30 de ani, evident pot apare dificultati in cele mai diferite etape, care sunt imposibil de prevazut la inceput”, a spus Goriaev.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.