Presedintele Barack Obama a afirmat ca in cazul unui atac iranian asupra Israelului, Statele Unite ar fi alaturi de acesta.

"Voi sta alaturi de Israel daca vor fi atacati", a declarat presedintele.

"Israelul este un prieten adevarat. Este cel mai important aliat pe care il avem in regiune", a adaugat acesta.

Mitt Romney a reclamat faptul ca relatiile americano-israeliene au suferit din cauza unor tensiuni "foarte regretabile" in decursul mandatului presedintelui Obama, in cadrul dezbaterii asupra politicii externe de la Boca Raton, in Florida.

"Trebuie sa ne sustinem aliatii. Cred ca tensiunile dintre Israel si Statele Unite sunt foarte regretabile", a declarat republicanul pentru care relatiile dintre cele doua natiuni sunt o prioritate diplomatica, potrivit MEDIAFAX.

"Cred de asemenea ca retragerea programului nostru de aparare antiracheta din Polonia si modul in care a fost facuta aceasta retragere este regretabil".

Polonia se oferise voluntar sa adaposteasca sistemul antiracheta al NATO, unde a devenit un membru important, insa presedintele Obama a anulat acest proiect sub presiunile Rusiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.