Partidul Nationalist Basc (PNV) a castigat alegerile pentru parlamentul regional din Tara Bascilor.

Intr-o alta regiune a Spaniei, Partidul Popular (conservator) a castigat cu majoritatte absoluta alegerile regionale din comunitatea autonoma spaniola Galicia, cu 45,5% din voturile exprimate si 41 de fotolii de parlamentar.

Ingino Urkullu, seful nationalistilor basci, cel care urmeaza sa formeze viitorul executiv regional basc, a declarata ca formatiunea pe care o conduce va cauta sa incheie acorduri cu oricare dintre partidele care au castigat reprezentare in legislativul basc.

"Trebuie sa respectam institutiile si sa evitam reformele unilaterale. Facem un pas spre dialog si ne uitam si catre Europa. Tara Bascilor vrea sa participe ia la gasirea solutiilor in Europa. Credem in Europa, suntem Europa, viitorul nostru este Europa"
, a spus el, potrivit HotNews.

Nationalistii basci au fost votati de 34,6% dintre alegatori, iar pe locul doi in cursa electorala s-a situat coalitia stangii radicale basce, Bildu, care a obtinut peste 25% dintre voturile exprimate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.