Iranul a negat duminica existenta unor contacte bilaterale directe cu Statele Unite asupra problemei nucleare, evocate sambata de catre New York Times si dezmintite imediat de catre Washington.

"Nu suntem implicati in asemenea lucruri", a declarat ministrul iranian de Externe Ali Akbar Salehi, raspunzand unei intrebari adresate intr-o conferinta de presa despre articolul ziarului american.

New York Times, citand oficiali din cadrul adminstratiei Obama sub protectia anonimatului, a scris sambata ca Statele Unite si Iranul au ajuns la un acord in vederea unor negocieri directe referitoare la programul nuclear controversat al Republicii islamice, scrie MEDIAFAX.

Potrivit aceleiasi surse, acest acord ar fi rezultatul unor negocieri secrete intre cele doua parti.

"Nu este adevarat ca Statele Unite si Iranul au ajuns la un acord asupra unor negocieri bilaterale sau asupra vreunei intalniri", a dezmintit imediat Tommy Vietor, un purtator de cuvant al Consiliului pentru Securitate Nationala (NSC).

"Vom continua sa lucram la o solutie diplomatica impreuna cu Grupul 5+1. Am anuntat de la inceput ca suntem pregatiti pentru intalniri bilaterale", a adaugat Vietor, citat intr-un comunicat.

In schimb, Salehi a confirmat ca Teheranul si marile puteri din cadrul grupului "5+1" (Statele Unite, Rusia, China, Franta, Marea Britanie si Germania) nu exclud o reluare, dupa alegerile prezidentiale americane de la 6 noiembrie, a negocierile asupra dosarului nuclear iranian, aflate intr-un punct mort in urma esecului negocierilor de la Moscova, in iunie.

"In cadrul ultimei runde de negocieri s-a decis sa se organizeze o noua runda catre sfarsitul lui noiembrie, dar pana in prezent nu s-a stabilit nicio data si niciun loc", a declarat ministrul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.