Zeci de mii de persoane au inceput sa manifesteze in centrul Londrei impotriva politicii de austeritate a Guvernului condus de catre David Cameron.
Pompieri, infirmiere, profesori, impreuna cu numerosi tineri someri sau activisti pacifisti, carora li s-au alaturat membri ai opozitiei, au defilat zgomotos, utilizand fluiere, agitand baloane multicolore uriase si panouri cu simbolul care interzice stationarea inscriptionate cu mesajul "Nu taierilor".

Peste 250 de autocare au fost inchiriate pentru aducerea manifestantilor la Londra.

Secretarul general al Confederatiei Sindicale TUC Brendan Barber si-a exprimat satisfactia fata de aceasta mobilizare care transmite "un mesaj foarte puternic, acela ca politica de austeritate este un esec".

Sindicatele, care anuntau ca spera sa reuneasca "zeci de mii de manifestanti", nu au anuntat, totusi, estimari cu privire la numarul participantilor. Nici politia nu a comunicat asemenea date, porivit MEDIAFAX.

Liderul laburistilor (opozitie) El Miliband urma sa ia cuvantul ulterior, in cursul unei reuniuni la Hyde Park, un parc mare din centrul capitalei britanice, dar si o serie de lideri sindicali, care urmau sa indemne la organizarea cat mai rapid posibil a unei greve generale.

Doua manifestatii erau prevazute, de asemenea, pe strazile din Belfast, in Irlanda de Nord, si Glasgow, in Scotia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.