Aproximativ 8.000 de persoane au fost evacuate vineri de catre politie si serviciile de interventie dintr-un cartier situat in nordul Budapestei, dupa descoperirea unei bombe de o jumatate de tona din al Doilea Razboi Mondial.

Bomba, de fabricatie americana, a fost gasita in Dunare, in nordul orasului, in propierea unui pod feroviar, a anuntat Ministerul Apararii intr-un comunicat.

Experti in explozivi au prevazut degajarea si dezamorsarea bombei pentru vineri dupa-amiaza. Toate persoanele care locuiesc in zona pe o raza de un kilometru au fost obligate sa isi paraseasca locuintele, iar circulatia fluviala a fost intrerupta pana la ora 16.00 GMT (19.00, ora Romaniei).

Ungaria, aliata a Germaniei naziste in al Doilea Razboi Mondial, a fost puternic bombardata de catre fortele americane, britanice si sovietice in ultimele luni de conflict, scrie MEDIAFAX.

Numeroase obuze nu au explodat si sunt descoperite frecvent, in special cu ocazia unor lucrari de constructie. Din 2008 si pana in prezent,. autoritatile de la Budapesta au procedat deja la zece evacuari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.