Capete incoronate din lumea intreaga sunt asteptate in acest weekend in Luxemburg, pentru a asista la casatoria marelui duce mostenitor Guillaume cu o tanara contesa belgiana.

"Casatoria noastra este un eveniment de dimensiune internationala si deci o buna ocazie pentru a arata o imagine festiva a Luxemburgului", a declarat pentru presa locala printul Guillaume, care va implini in curand varsta de 31 de ani.

"Totodata, este o casatorie cat se poate de normala intre mine si Guillaume", a declarat, la randul ei, viitoarea mireasa, Stéphanie de Lannoy, in varsta de 28 de ani.

"Atmosfera de la nunta noastra va fi diferita de cele de la nuntile de la Monaco si de la Londra", a mai spus printul Guillaume.

Cu toate acestea, familiile regale europene vor fi bine reprezentate in capitala marelui ducat al Luxemburgului, pentru un dineu de gala ce va avea loc vineri seara si pentru ceremonia religioasa, ce va avea loc sambata dimineata, in catedrala Notre-Dame.

Printre capetele incoronate care au raspuns invitatiei se afla regele Norvegiei, Harald al V-lea, si regina Sonja, printul Hans-Adam al II-lea din Liechtenstein si printesa de Liechtenstein, regina Beatrix a Olandei, regina Margrethe a Danemarcei si printul ei consort Henrik, regina Silvia a Suediei, dar si printesa Lalla Salma, sotia regelui Mohammed al VI-lea din Maroc. Numerosi printi si printese au fost si ei invitati: printul Frederik si printesa Mary din Danemarca, printesa mostenitoare Victoria a Suediei si printul Daniel, printul Felipe de Asturia si printesa Letizia, printul mostenitor al Olandei Willem-Alexander si sotia lui, printesa Maxima, scrie MEDIAFAX.

Familia regala britanica va fi reprezentata de printul Edward, al treilea fiu al reginei Elizabeth a II-a, si sotia lui, Sophie. Japonia va fi reprezentata de printul mostenitor Naruhito.

Animatii muzicale, un foc de artificii si concerte gratuite vor transforma aceasta casatorie a viitorului mare duce intr-un eveniment popular, chiar daca multe voci din opinia publica luxemburgheza au criticat costurile de organizare: 350.000 de euro pentru stat, 317.000 euro pentru orasul Luxemburg.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.