Coalitia formata in jurul Partidului Democratic al Socialistilor (DPS) condus de Milo Djukanovici se afla pe primul loc, fara a putea obtine majoritatea absoluta insa.

Potrivit acestor rezultate, comunicate de Comisia Electorala Centrala in urma numararii tuturor buletinelor de vot, sapte alte coalitii si partide politice au intrat in Parlament.

Coalitia in exercitiu a lui Djukanovici a obtinut 39 dintre cele 81 de mandate in Adunare.

Djukanovici, care din anii '90 a fost de cinci ori premier si o data presedinte (1998-2002), ar trebui sa poata forma fara probleme o majoritate cu partidele reprezentand minoritatile, aliatii sai traditionali. El va conduce, astfel, negocierile de aderare a tarii sale la Uniunea Europeana, deschise in iunie, scrie MEDIAFAX.

Principala coalitie a opozitiei, Frontul Democratic (DF), a obtinut 20 de mandate, Partidul Popular Socialist (SNP, opozitie) noua mandate, in timp ce o formatiune nou creata, Pozitivna Crna Gora, dispune de sapte mandate.

Minoritatile au obtinut in total sapte mandate, dintre care trei Partidul Bosniacilor (BS) si unul Partidul minoritatii croate, in timp ce alte doua formatiuni reprezentand albanezii au obtinut fiecare cate un mandat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.