Cubanezii vor avea nevoie doar de un pasaport pentru a putea calatori in strainatate incepand din 14 ianuarie, dupa eliminarea permisului de iesire din tara si scrisorii de invitatie.

Durata sejurului in strainatate creste, de asemenea, de la 11 la 24 de luni, potrivit noii legi privind migratia, care va intra in vigoare la 90 de zile dupa publicarea ei, marti, in Jurnalul Oficial al Cubei, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe.

De peste o jumatate de secol, cubanezii care doreau sa paraseasca tara erau nevoiti sa solicite un permis de iesire de pe teritoriul acesteia autoritatilor, care elibera permise dupa cum doreau, fara sa justifice un refuz.

Cubanezii erau totodata nevoiti sa prezinte o scrisoare de invitatie din strainatate si puteau ramane in strainatate 11 luni, altfel riscand confiscarea bunurilor si sa fie considerati expatriati in mod definitiv, in general fara posibilitatea sa se mai intoarca, scrie MEDIAFAX.

Aceasta reforma a legilor cu privire la calatoria in strainatate este cea mai asteptata in Cuba, dupa adoptarea unei serii de reforme economice care au introdus, in 2011, o doza de economie de piata in cadrul sistemului centralizat de tip comunist.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.