Rusia a anuntat Statele Unite ca nu vrea sa isi prelungeasca pariciparea la programul de dezarmare Nunn-Lugar, ce dateaza din 1991.

Programul CTR (Cooperative Threat Reduction Programs) cunoscut si sub numele de programul Nunn-Lugar, dupa numele a doi senatori americani care l-au initiat, prevede distrugerea armelor nucleare si chimice.

Scopul acestui program a fost depasirea riscuilor provocate de implozia URSS-ului si supravegherea si distrugerea arsenalelor nucleare si chimice folosite in tarile fostei Uniuni Sovietice.

"Acest acord nu ne convine, a fortiori daca se tine cont de faptul ca situatia s-a schimbat in Rusia, pentru ca posibilitatile noastre financiare s-au imbunatatit considerabil. O mare parte din ce s-a facut datorita programului Nunn-Lugar s-a terminat si nu mai constituie o problema", a declarat Serghei Riabkov, potrivit gandul.info.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.