Atacul de la 11 septembrie impotriva consulatului american de la Benghazi este "fara precedent" in Libia si chiar in "istoria recenta a diplomatiei", a afirmat marti un responsabil american.

Acest responsabil al Departamentului de Stat a asigurat, de asemenea, ca Statele Unite nu dispuneau de "nicio informatie utilizabila" care sa indice ca "un atac planificat si iminent" va avea loc impotriva reprezentantei consulare americane de la Benghazi.

"Nu a mai fost un atac ca acesta in Libia, la Tripoli, la Benghazi sau oriunde altundeva de cand suntem noi acolo. Este fara precedent. De fapt, ar fi foarte, foarte dificil sa gasim un precedent pentru un atac de acest gen in istoria recenta a diplomatiei", a declarat acest diplomat in cadrul unei conferinte de presa telefonice, scrie MEDIAFAX.

Acesta a detaliat pe larg desfasurarea atacului armat care a vizat timp de mai multe ore consulatul american de la Benghazi la 11 septembrie, in cursul caruia ambasadorul american in Libia Christopher Stevens si alti trei americani au murit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.