Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anuntat marti seara organizarea de alegeri legislative anticipate "cat mai repede posibil", respectiv la inceputul anului viitor.

"Am decis ca, pentru binele statului Israel, trebuie sa mergem in fata electoratului acum, cat mai repede posibil", a afirmat Netanyahu intr-o scurta alocutiune.

Netanyahu a explicat ca a luat aceasta decizie dupa ce s-a consultat cu "liderii diferitelor partide ale coalitiei" de dreapta aflata la putere si a constatat ca ii va fi imposibil sa adopte "un buget responsabil" pentru 2013 inainte de sfarsitul anului.

"Voi cere poporului un nou mandat pentru a continua sa conduc statul Israel", a solicitat Netanyahu.

Proiectul de buget pentru 2013 pregatit de catre ministrul de Finante Youval Steinitz, prevede masuri de austeritate severe care nu au practic nicio sansa sa fie adoptate de catre diferitele partide ale majoritatii o data cu apropierea alegerilor programate peste un an.

Conform sondajelor recente, "Bibi" Netanyahu este bine pozitionat pentru a ramane la putere.

Coalitia sa, compusa din Likoud (dreapta nationalista), partidul condus de premier, precum si formatiuni religioase si ultranationaliste este astfel creditata cu o majoritate de 66 de locuri din 120, conform unui sondaj al cotidianului Haaretz publicat la sfarsitul lunii septembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.