Candidatul republican la Casa Alba, a afirmat marti ca este "inca departe de o actiune militara" impotriva Iranului pentru a opri programul sau nuclear.

"Testul pe care eu il voi aplica este ca Iranul nu trebuie sa obtina capacitatile pentru a produce o arma nucleara", a declarat Mitt Romney intr-un interviu pentru postul de televiziune CNN.

"Insa trebuie sa admitem ca suntem inca departe de o situatie in care o actiune militara ar fi necesara. Sper ca aceasta nu va fi niciodata necesara. Sper ca prin sanctiuni extrem de severe si actiunile noastre diplomatice vom putea impiedica Iranul sa mearga pe calea care ar duce la incalcarea acestei linii", a continuat candidatul republican, potrivit MEDIAFAX.

Iranul este acuzat de statele occidentale si de Israel ca vrea sa se doteze cu arma atomica sub acoperirea programului sau nuclear civil, fapt dezmintit de Teheran.

Obama: Vom impiedica Iranul sa obtina arma nucleara

Mitt Romney a avut grija sa plaseze linia rosie la obtinerea "capacitatilor" de arme nucleare si nu doar la fabricarea armelor in sine.

Intrebat cu privire la reactia sa in cazul in care Israelul ar lansa un atac asupra Iranului, candidatul a raspuns ca se asteapta sa fie prevenit cu privire la orice initiativa israeliana. "Daca as fi presedinte, actiunile Israelului nu ar fi o surpriza pentru mine".

"Sperantele sunt mari si sansele sunt reale sa convingem Iranul sa nu mearga pe un drum care ar conduce la o situatie nucleara. Insa aceasta solicita din partea Americii o forta reala si a nu arata nicio distantare intre noi si Israel", a declarat Mitt Romney, prieten cu premierul israelian Benjamin Netanyahu inca din anii 1970.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.