Monica Pop, numita de Basescu in CA al CNAS. BCR a primit o suplimentare de 45 milioane de euro pentru programul Prima Casa. Rezidentiatul se ieftineste.

Social

Studentii romani de la universitatile britanice asteapta si 9 luni pentru eliberarea certificatelor de inregistrare de autoritatile din Regatul Unit, desi ar trebui acordate imediat. Aceleasi dificultati le au si muncitorii atunci cand este vorba despre eliberarea permiselor de munca.

Ministerul Sanatatii anunta ca, taxa de participare la concursul de Rezidentiat pe post si pe loc in medicina, medicina dentara si farmacie care va fi organizat in acest an, a fost redusa de la suma initial propusa de 500 lei la valoarea de 360 lei/participant.

Politica

Presedintele Traian Basescu a semnat, marti, un decret pentru numirea Monicai Pop in Consiliul de Administratie al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, pentru un mandat de 4 ani.

Business

Banca Comerciala Romana a primit o suplimentare de 45 milioane de euro pentru programul Prima Casa. Fondurile intentioneaza sa le acorde clientilor sub forma de credite in lei, dupa ce legislatia privind acest program va permite bancilor completarea si modificarea ofertelor de finantare.

Ministerul Finantelor Publice a imprumutat 578,3 milioane lei prin vanzarea de certificate cu scadenta la 11 luni, sub valoarea indicativa, la un randament mediu de 6,02 % pe an, usor peste cel acceptat la operatiunea din septembrie pentru certificate cu maturitatea la un an, de 5,95%.

Rata de absorbtie reala a fondurilor structurale si de coeziune fost, in luna septembrie, de doar 0,01%, Comisia Europeana rambursand direct Romaniei putin peste un milion de euro, in conditiile in care sunt blocate platile pe principalele cinci programe operationale.

International

Femeile afgane se tem ca drepturile pe care le-au castigat pe rand in decursul celor peste zece ani de prezenta militara occidentala ar putea sa fie inlaturate dupa plecarea trupelor NATO, la sfarsitul lui 2014.

Unsprezece oameni, printre care trei paramilitari, au fost ucisi intr-o serie de atacuri si atentate in sudul extrem thailandez, unde o rebeliune separatista s-a soldat cu mii de morti in ultimii opt ani.

Citeste si:
Șeful Statului Major al Apărării, despre introducerea serviciului...
Șeful Statului Major al...

Un avion Airbus A320 apartinand Air France care zbura pe ruta Paris - Sankt-Petersburg a aterizat de urgenta, marti, pe aeroportul din Leipzig (estul Germaniei), din cauza unei probleme tehnice, anunta compania.

Lifestar

Filmul "Looper: Asasin in viitor" a fost lider in box office-ul romanesc inca de la premiera, cu incasari de 289.534 de lei si 15.026 de spectatori, informeaza un comunicat al Asociatiei Film Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.