Comisia Europeana a prins Guvernul ca vrea sa schimbe organizarea CNSC si atentioneaza sa nu ii reduca independenta, scrie MEDIAFAX.

Oficiali ai Comisiei Europene (CE) au avertizat Guvernul ca detin informatii conform carora a fost elaborat, fara consultarea membrilor Comisiei, un proiect de act normativ care schimba organizarea CNSC si au cerut Executivului sa evite orice modificari care afecteaza independenta acestei institutii

Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) este institutia care poate influenta orice licitatie publica reclamata, prin acceptarea sau respingerea unei contestatii depuse de catre o firma, pe o piata a achizitiilor publice care reprezinta in jur de 15% din PIB-ul Romaniei.

Atentionarea face referire la un proiect de ordonanta de urgenta pentru modificarea legislatiei achizitiilor publice care stabilea ca seful Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor ar urma sa nu mai fie ales prin vot secret de membrii Consiliului, ci numit direct de Parlament, cu drept de a interveni in componenta completelor de analiza a dosarelor.

Consiliul ar urma sa fie condus de un presedinte numit dintre membrii sai de catre Camera Deputatilor si Senat intrunite in sedinta comuna, cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor prezenti.

Proiectul a fost redactat in contextul in care premierul Victor Ponta a declarat la acea data ca "birocratia politica" si CNSC, "numit de fostul Guvern ca sa nu ne lase pe noi", a blocat licitatia Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale pentru consultanta la reactualizarea studiului de fezabilitate aferent contractului de concesiune a autostrazii Comarnic-Brasov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.