Cancelarul german Angela Merkel a sosit marti la Atena pentru a-si arata sprijinul fata de guvernul conservator al lui Antonis Samaras care incearca sa impuna noi masuri de austeritate.

UPDATE

Merkel a salutat, la Atena, "eforturile" si "progresele" realizate de Grecia, exprimand dorinta ca aceasta tara care se confrunta cu grave dificiltati financiare "sa ramana in zona euro".

"Vreau ca Grecia sa ramana in zona euro", a spus Merkel in cursul conferintei de presa organizata alaturi de premierul grec Antonis Samaras.

"Discutiile demonstreaza clar ca in acest moment se intregistreaza progrese. Sunt convinsa ca toate aceste masuri dificile merita efortul. Au fost realizate multe. Mai sunt multe de facut, iar Germania si Grecia vor colabora foarte strans; daca problemele nu vor fi rezolvate acum, se vor manifesta mai tarziu intr-un mod mult mai grav", a precizat cancelarul german.

"Stiu din experienta, dat fiind ca vin dintr-un stat estic, ca reformele sunt dificile", a adaugat Merkel.



Aceasta este prima ei vizita oficiala in Grecia de la inceperea crizei.

Merkel a fost intampinata pe aeroport cu o ceremonie militara si un covor rosu insa aproximativ 25.000 de oameni au incalcat interdictia impusa de autoritati si s-au adunat in Piata Syntagma in momentul aterizarii avionului pentru a protesta.

Doi protestatari imbracati in uniforme militare germane au fluturat steagul cu zvastica si au folosit salutul nazist, scrie evz. Manifestantii purtau bannere cu mesaje precum: „Merkel afara, Grecia nu este colonia ta!”, „Asta nu e Uniunea Europeana, este sclavie!”, ”Nu te vrem aici, Merkel du-te acasa!”.

In cursul protestelor, unii manifestanti au aruncat cu pietre si sticle incendiare si s-au luat la bataie cu agentii fortelor de ordine care au fost envoiti sa foloseasca gaze lacrimogene aplanarea viloentelor, potrivit MEDIAFAX.

Citeste si:
Efectele economice ale războiului din Israel. Violențele vor...
Efectele economice ale...

Multi greci o considera pe Angela Merkel responsabila de masurile de austeritate impuse pentru acordarea creditelor de peste 200 de miliarde de euro necesare scoaterii Greciei din criza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.