Numarul persoanelor afectate de foamete la nivel mondial a scazut in ultimii ani pana la aproximativ 870 de milioane, un prag considerat in continuare "inacceptabil".

Conform ultimului raport privind situatia insecuritatii alimentare in lume (SOFI 2012), prezentat marti la Roma, la sediul Agentiei ONU, numarul persoanelor care sufera de "foamete cronica" s-a stabilizat la 868 de milioane in perioada 2010-2012.

Date FAO (Organizatia ONU pentru Alimentatie si Agricultura) anterioare anuntau, in 2010, 925 de milioane de persoane suferind de foamete. Cu un an inainte, organizatia a anuntat ca in lume exista peste un miliard de persoane in aceasta situatie.

"Mai ales inainte de (perioada) 2007-2008 s-au inregistrat progrese la nivel mondial in materie de reducere a foametei", insa ulterior a avut loc "o incetinire si o stagnare", denunta raportul, potrivit MEDIAFAX.

Motivele incetinirii ameliorarii sunt multiple, intre ele figurand "criza economica mondiala, cresterea preturilor marfurilor alimentare, cererea in crestere de biocarburant, speculatiile privind materia prima alimentara sau modificarile climatice", a declarat Jomo Sundaram, adjunctul directorului general al FAO.

Potrivit ultimului raport, dintre cele 868 de persoane care sufera de foamete, 852 de milioane traiesc in tari in curs de dezvoltare, in care reprezinta 14,9% din populatie, iar 16 milioane traiesc in tarile dezvoltate.

Dintre aceste 868 de milioane, majoritatea zdrobitoare a persoanelor care sufera de foamete traiesc in trei regiuni, si anume Asia de Sud (304 milioane de persoane), Africa Subsahariana (234 de milioane) si Asia de Est (167 de milioane), insumand 705 milioane de persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.