23% dintre copiii din Olanda luati din familiile cu probleme devin victime ale abuzurilor sexuale dupa ce sjung in centrele de plasament ale statului.

Acest procent este de trei ori mai mare decat media abuzurilor sexuale ale minorilor la nivel national, potrivit rezultatelor unei comisii de ancheta.

Comisia a fost infiintata in 2010 dupa ce o investigatie similara, in internatele catolice, a scos la iveala faptul ca in jur de 10% dintre copii au suferit abuzuri sexuale.

Nu mai putem ignora abuzurile sexuale din centrele de plasament", a declarat cea care conduce comisia, Rieke Samson, estimand ca, pentru rezolvarea problemelor, nu vor fi suficiente masuri pe termen scurt. Este nevoie de “o schimbare de cultura", “de sus in jos, de la ministru si birocrati la ingrijitori si lideri de grup", a subliniat ea, potrivit evz.

Peste 800 de plangeri au fost primite din 2010 iar in mai mult de jumatate din cazuri autorii au fost alti copii mai mari sau barbati adulti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.