Presedintele rus, Vladimir Putin, aflat la putere de peste 12 ani si care ar putea conduce tara pana in 2024, va sarbatori duminica implinirea a 60 de ani.

Vladimir Putin "isi va sarbatori aniversarea impreuna cu prietenii si familia", a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Dar sustinatorii lui si presa oficiala au anuntat numeroase evenimente organizate cu aceasta ocazie. Astfel, la Sankt-Petersburg, orasul sau natal, va avea loc un concert in onoarea sa. Sustinatorii lui Vladimir Putin au organizat, de asemenea, un eveniment in centrul Moscovei, duminica, in cadrul caruia vor fi recitate poezii, scrie MEDIAFAX.

Mai multe posturi nationale de televiziune au prevazut emisiuni speciale.

Potrivit site-ului de Internet NTV, un program difuzat duminica il va prezenta pe presedinte in "momente neoficiale", surprinse in resedinta sa privata si chiar la piscina.

Vladimir Putin, care s-a intors la Kremlin in mai pentru un al treilea mandat de sase ani, dupa opt ani la presedintie si patru la conducerea Guvernului, nu a ezitat niciodata sa isi arate forma fizica in fata camerelor de luat vederi.

El a fost deja filmat galopand in stepa, calare pe un cal si cu pieptul gol, stingand un incendiu sau la comanda unui avion, pe o pista de bob sau, mai recent, zburand cu deltaplanul alaturi de cocori in Siberia.

"Din punct de vedere psihologic, el se simte tanar: de 40 de ani si nu de 60", a apreciat bloggerul si redactorul site-ului de Internet Russki Jurnal, Aleksandr Morozov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.