Cel putin 123 de persoane, dintre care 56 de civili, 46 de soldati si 21 de rebeli, au murit joi in violentele inregistrate pe teritoriul sirian.

Armata siriana a bombardat joi mai multe regiuni in care s-au regrupat rebelii, care, la randul lor, si-au intensificat atacurile asupra fortelor regimului, omorand 46 de soldati, dintre care 21 de membri ai Garzii Republicane, acestia din urma pierzandu-si viata intr-o explozie urmata de confruntari cu rebelii la Qoudsaya, o suburbie situata la vest de Damasc.

Fortele de ordine au facut arestari si perchezitii la Qoudsaya, bastion al Armatei Siriene Libere (ASL), potrivit OSDO, care se bazeaza pe o vasta retea de militanti si medici de pe teritoriul sirian.

Tot in provincia Damasc, armata a bombardat orasul Zabadani. La Zakia, 17 civili si rebeli, precum si opt membri ai fortelor guvernamentale au murit in bombardamente si lupte, scrie MEDIAFAX.

Armata a incercat de mai multe ori sa-i alunge pe rebeli din provincia Damasc, dupa violentele care au avut loc la mijlocul lunii iulie in capitala.

Potrivit OSDO, bombardamente au avut loc si in provinciile Idleb (nord-vest), Deir-Ezzor (est), Homs si Hama (centru) si Deraa (sud).

La Alep, al doilea oras ca importanta din Siria, unde se da o lupta acerba incepand de la 20 iulie, mai multe cartiere au fost tinta bombardamentelor.

Miercuri, un triplu atentat cu masina-capcana ce a avut loc in centrul orasului Alep s-a soldat cu cel putin 48 de morti, majoritatea militari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.